Blogxxl.nl Wij bloggen over alles!
4 augustus 2022 / 0 Comments / Advies

Een ijsje voor het warme weer

Bij warm weer hoort een ijsje, net zoals snert hoort bij regen en kou: sommige dingen blijven door de jaren heen onveranderd. En waarom zouden we het ook willen veranderen? Er zijn weinig dingen zo lekker als een ijsje. Het leuke van ijsjes is dat je er bovendien heel veel verschillende smaken mee op kan: je hebt tegenwoordig ijs in alle gekke smaken (denk maar eens aan Smurfenijs, of bolletjes in de smaak “Grootmoeders Appeltaart”). Je hebt roomijs, sorbetijs en natuurlijk de bekende waterijsjes. Eén van de bekendste ijsproducenten is Ola.

Waarom kiezen voor Ola ijs?
Iedereen kent ze wel: de Ola ijsjes. Dit zijn super kleurige en fantasievolle ijsjes die je op elk uithangbord bij café of strandtent vindt. Ongetwijfeld heb je zelf ook weleens een Ola ijsje gegeten. Ola is een specialist in kleurrijke ijsjes, met rijke, fruitige smaken. Ola is elke zomer weer helemaal hip. Maar wist je dat het merk al bijzonder lang bestaat? Al bijna zeventig jaar.

Het ontstaan van Ola
De geschiedenis van Ola begint al in 1956. In dat jaar wordt het ijsmerk opgericht in België. Grappig weetje: het ijsmerk Ola is van dezelfde fabrikanten als van margarinemerk Hola. Het duurt slechts drie jaar, of de eerste Ola ijsjes zijn ook in Nederland verkrijgbaar. Het eerste Ola ijsje dat onze ouders of grootouders in Nederland konden proeven was de Fruti. Vanaf 1960 worden Ola ijsjes ook in Nederland gefabriceerd, in de nieuwe bedrijf in Onnen. Ola neemt verschillende Nederlandse ijsmerken over en wordt hét gezicht van Nederlands ijs.

Kracht van het ontwerp
Het raketje: wie kent hem niet? Vraag ieder kind drie ijsjes op te noemen en de raket zit daar sowieso bij. Wist je dat de Raket in Nederland niet alleen het ijsje is dat al langst verkocht wordt, maar ook het ijsje dat het bést verkocht wordt? In 1962 werd de Raket voor het eerst geïntroduceerd en de populariteit van het waterijsje met de drie kleurtjes en drie smaken is nooit verdwenen. De Raket is ook nooit in vorm of smaak veranderd: echte klassiekers blijven.

Nog meer bijzondere ontwerpen
De Raket mag dan Ola’s populairste ijsje zijn, het is ook een budgetijsje. Door de jaren heen zijn er ook een hoop fantastische “chique” Ola ijsjes gemakt. De Cornetto en de Magnum zijn daar de beste voorbeelden van – wie kent ze immers niet? Een kind (of volwassene – als we ijs krijgen, zijn we allemaal weer even kind) blij maken met een waterijsje? Dan kies je voor de Solero of de Calippo. Ola heeft het allemaal: het juiste ontwerp, de beste smaak en een tijdloos ontwerp.


Scrum principes op de werkvloer

Hoe gebruik je de Scrum principes op de werkvloer?

Je hebt er misschien al wel eens van gehoord: Scrum. Maar wat is het precies, hoe werkt het en hoe kun je je team hiermee…

Lees Meer
Goed verhaal vertellen voor jouw bedrijf

Storytelling voor jouw bedrijf: leer een goed verhaal vertellen!

Al sinds de oertijd vertellen we elkaar verhalen. Met een goed verhaal bereik je meer: je bindt klanten en verkoopt meer. Leer hier hoe dat…

Lees Meer
Het balanceren van werk en privé op een weegschaal

De ideale balans tussen werk en privé? Dit zijn onze tips!

U heeft een drukke baan in Amsterdam, kleine kinderen, een huis om schoon te maken, een sociaal netwerk om mee af te spreken… Dan kan…

Lees Meer
Over de auteur

Redactie: