Blogxxl.nl Wij bloggen over alles!
4 augustus 2022 / 0 Comments / Advies

Een ijsje voor het warme weer

Bij warm weer hoort een ijsje, net zoals snert hoort bij regen en kou: sommige dingen blijven door de jaren heen onveranderd. En waarom zouden we het ook willen veranderen? Er zijn weinig dingen zo lekker als een ijsje. Het leuke van ijsjes is dat je er bovendien heel veel verschillende smaken mee op kan: je hebt tegenwoordig ijs in alle gekke smaken (denk maar eens aan Smurfenijs, of bolletjes in de smaak “Grootmoeders Appeltaart”). Je hebt roomijs, sorbetijs en natuurlijk de bekende waterijsjes. Eén van de bekendste ijsproducenten is Ola.

Waarom kiezen voor Ola ijs?
Iedereen kent ze wel: de Ola ijsjes. Dit zijn super kleurige en fantasievolle ijsjes die je op elk uithangbord bij café of strandtent vindt. Ongetwijfeld heb je zelf ook weleens een Ola ijsje gegeten. Ola is een specialist in kleurrijke ijsjes, met rijke, fruitige smaken. Ola is elke zomer weer helemaal hip. Maar wist je dat het merk al bijzonder lang bestaat? Al bijna zeventig jaar.

Het ontstaan van Ola
De geschiedenis van Ola begint al in 1956. In dat jaar wordt het ijsmerk opgericht in België. Grappig weetje: het ijsmerk Ola is van dezelfde fabrikanten als van margarinemerk Hola. Het duurt slechts drie jaar, of de eerste Ola ijsjes zijn ook in Nederland verkrijgbaar. Het eerste Ola ijsje dat onze ouders of grootouders in Nederland konden proeven was de Fruti. Vanaf 1960 worden Ola ijsjes ook in Nederland gefabriceerd, in de nieuwe bedrijf in Onnen. Ola neemt verschillende Nederlandse ijsmerken over en wordt hét gezicht van Nederlands ijs.

Kracht van het ontwerp
Het raketje: wie kent hem niet? Vraag ieder kind drie ijsjes op te noemen en de raket zit daar sowieso bij. Wist je dat de Raket in Nederland niet alleen het ijsje is dat al langst verkocht wordt, maar ook het ijsje dat het bést verkocht wordt? In 1962 werd de Raket voor het eerst geïntroduceerd en de populariteit van het waterijsje met de drie kleurtjes en drie smaken is nooit verdwenen. De Raket is ook nooit in vorm of smaak veranderd: echte klassiekers blijven.

Nog meer bijzondere ontwerpen
De Raket mag dan Ola’s populairste ijsje zijn, het is ook een budgetijsje. Door de jaren heen zijn er ook een hoop fantastische “chique” Ola ijsjes gemakt. De Cornetto en de Magnum zijn daar de beste voorbeelden van – wie kent ze immers niet? Een kind (of volwassene – als we ijs krijgen, zijn we allemaal weer even kind) blij maken met een waterijsje? Dan kies je voor de Solero of de Calippo. Ola heeft het allemaal: het juiste ontwerp, de beste smaak en een tijdloos ontwerp.


Uw gegevens beveiligen? Dit is onmisbaar binnen uw ISMS!

Als ondernemer wilt u uw digitale informatie goed beveiligen. Financiële gegevens, bedrijfsgevoelige informatie en persoonsgegevens van klanten bijvoorbeeld. Om te voldoen aan de ISO 27001-…

Lees Meer
Drie mensen ontspannen in een sauna

Een sauna in je eigen huis? Let dan hier op!

Een sauna in je eigen huis kan een dagelijks momentje van heerlijke ontspanning zijn. Een saunabezoekje heeft een positieve werking op zowel lichaam als geest.…

Lees Meer

Gemiddelde kosten voor een verlaagd plafond

Met een verlaagd plafond kun je een woning een nieuwe look geven. Een verlaagd plafond kan heel mooi staan bij zowel nieuwe als oudere woningen.…

Lees Meer
Over de auteur

Redactie: