Blogxxl.nl Wij bloggen over alles!
16 december 2019 / 0 Comments / Advies

De ideale balans tussen werk en privé? Dit zijn onze tips!

U heeft een drukke baan in Amsterdam, kleine kinderen, een huis om schoon te maken, een sociaal netwerk om mee af te spreken… Dan kan het best lastig zijn om de juiste balans tussen werk en privé te vinden. U wilt immers goed op uw werk presteren, maar ook genoeg tijd voor uw privéleven overhouden. Onze tips helpen u verder!

1.     De juiste vorm van ontspannen

Na een lange dag hard werken, moet u ’s avonds nog koken en de kinderen naar bed brengen. Als dat gebeurd is ploft u eindelijk uitgeput op de bank. De benen gaan omhoog en de afstandsbediening ligt binnen handbereik. Tv kijken lijkt na zo’n drukke dag de ultieme ontspanning. Toch is iets passiefs doen, zoals tv kijken, niet werkelijk ontspannend. U kunt beter iets actiefs gaan doen. Iets wat je hersenen een klein beetje uitdaagt, zoals een nieuw recept uitproberen, muziek maken, of een kruiswoordpuzzel maken.

2.     Ga naar buiten

Wanneer u nou echt geen zin hebt om uitgebreid te gaan koken of te puzzelen, dan is het nog een idee om naar buiten te gaan. De buitenlucht helpt namelijk goed te ontspannen. Combineer het gelijk met wat lichaamsbeweging, door een wandeling te maken of te gaan hardlopen. Zeker als u de hele dag op kantoor zit of veel in de Randstad in de file staat, is het fijn om uw hoofd even te laten uitwaaien en het bloed te laten stromen.

3.     Sociaal netwerk

Uw vrije tijd is kostbaar en die wilt u dus goed benutten. Dus als u met vrienden of familie afspreekt, is het fijn om te beseffen hoe u zich daarbij voelt. Heeft u er zin in om ze weer te zien, geven deze mensen u positieve energie? Of spreekt u met ze af ‘omdat het eigenlijk zo hoort’? Wanneer u zich dit realiseert, kunt u wat vaker bewust kiezen voor de mensen die u energie geven. Deze energie kunt u tenslotte weer gebruiken om met een glimlach aan het werk te gaan!

4.     Regel kinderopvang

Met jonge kinderen kan de combinatie van zorgen en werken wel eens wat te veel worden. Gelukkig zijn hier goede oplossingen voor. Bij uw drukke leven past een flexibele kinderopvang in Amsterdam. Zo weet u zeker dat er goed voor uw kinderen gezorgd wordt en ze lekker kunnen spelen en leren. U hoeft zich zeker niet schuldig te voelen als uw kind naar de opvang gaat. Dit creëert meer rust en ademruimte en bewaakt u die balans tussen werk en privé. Voor de kinderen is het tenslotte ook het fijnst als u goed in uw vel zit!


Je auto goed verzorgen

Je bent trots op je auto en je bent blij dat je hierdoor makkelijk van A naar B komt. Daarom wil je je auto graag…

Lees Meer

Voetbalwedstrijden in Frankrijk bezoeken

Ben je altijd aan de buis gekluisterd met wedstrijden van de Franse voetbalcompetitie, en wil je nu wel eens zo’n wedstrijd in het echt bijwonen?…

Lees Meer
Drie mensen ontspannen in een sauna

Een sauna in je eigen huis? Let dan hier op!

Een sauna in je eigen huis kan een dagelijks momentje van heerlijke ontspanning zijn. Een saunabezoekje heeft een positieve werking op zowel lichaam als geest.…

Lees Meer
Over de auteur

Redactie:

0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.