Blogxxl.nl Wij bloggen over alles!
29 augustus 2022 / 0 Comments / Lifestyle

De beste Twentse streekproducten in Holten

In Twente, en zo ook in Holten, houdt men van lang dineren met de lekkerste streekproducten. Je kunt dan denken aan het speciale rundvlees van de Twentse koeien. Deze koeien krijgen gezonde voeding en worden zo min mogelijk blootgesteld aan stress. Dit levert het lekkerste rundvlees op. Maar er zijn ook genoeg biologische groentes te vinden in Twente. De groentes worden met alle liefde geteeld en er worden zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen gebruikt. Wat te denken van de heerlijke Twentse wijnen? De wijnen worden speciaal op zorgboerderijen geproduceerd. Bezoek je een paar dagen Twente dan ga je zeker naar huis met een tas vol Twentse lekkernijen. Deja vu in Holten?

Je vindt de mooiste aardbeien bij bedrijf De Manderveens Aardbei

Aardbeien zijn lekker en je zult ze vast wel eens gekocht hebben in de supermarkt. Eenmaal thuisgekomen blijkt dat er helemaal geen smaak aan de aardbeien zit. Dat is jammer, want aardbeien kunnen best duur zijn. Bij het Twentse bedrijf De Manderveens Aardbei zul je dit probleem niet tegenkomen. Vanaf de maand mei tot de maand september kun je hier je eigen aardbeien, bramen en frambozen plukken. Het is een feest voor de grote mensen en de kleintjes, waarbij vooral de kleintjes de vruchten gelijk opeten.

In Nutter Twente vind je 450 smaken ijs

IJs dat gemaakt is van alleen maar natuurlijke ingrediënten vind je bij IJsboerderij Bölte in het plaatsje Nutter. Sinds het jaar 1997 maakt de eigenaar Frans eigen ijs van streekproducten. Deze streekproducten komen van omliggende buren zoals de aardbeienboerderij.

Gewoon Twentse mozzarella uit Denekamp

Ja, het is waar, mozzarella kan ook gewoon uit Nederland komen. Uit Denekamp om precies te zijn. Je zult verwachten dat de kwaliteit een stuk minder is dan de Italiaanse mozzarella, maar niets is minder waar en je zult je erover verbazen hoe smaakvol het is. De Twentse boer Alfons melkt iedere dag twee buffels en van deze buffelmelk maakt vakman Gennaro elke dag verse buffel mozzarella. Hoe heerlijk klinkt dat wel niet?

De blauwe bessen hemel vind je in Vriezenveen

Van midden juni kun je zelf je blauwe bessen plukken bij blauwe bessen kwekerij De Greftenhoeve in Vriezenveen. Maar niet alleen blauwe bessen zijn bij deze kwekerij in aanbod. Je kunt er namelijk ook kruisbessen en rode bessen plukken. En ben je moe geworden van een aantal uren bessen plukken dan kan je lekker uitrusten in de schaduw van het boerenerf. Dit doe je met een heerlijk kopje koffie en natuurlijk huisgemaakte blauw bessenvlaai. Dat klinkt toch als muziek in de oren?


vrouw-wordt-vermoeid-wakker

Wordt je altijd moe wakker? Gebruik deze tips

We hebben het allemaal wel eens: van die ochtenden waarop we maar niet wakker kunnen worden, terwijl we in theorie voldoende slaap hebben gehad. De…

Lees Meer
Zo heb je je huis in een uur brandschoon

Zo heb je je huis in een uurtje schoon

Dat gevoel van een lekker fris huis, heerlijk! Maar eraan beginnen kan soms een behoorlijke opgave zijn. Hoe zorg je in zo min mogelijk tijd…

Lees Meer

Voor een vast bedrag per maand je auto kunnen wassen

Een schone auto staat niet alleen mooi, maar het is ook belangrijk voor de veiligheid en voorkomt beschadiging aan de auto. Het is dus belangrijk…

Lees Meer
Over de auteur

Redactie: