Blogxxl.nl Wij bloggen over alles!
29 augustus 2022 / 0 Comments / Lifestyle

De beste Twentse streekproducten in Holten

In Twente, en zo ook in Holten, houdt men van lang dineren met de lekkerste streekproducten. Je kunt dan denken aan het speciale rundvlees van de Twentse koeien. Deze koeien krijgen gezonde voeding en worden zo min mogelijk blootgesteld aan stress. Dit levert het lekkerste rundvlees op. Maar er zijn ook genoeg biologische groentes te vinden in Twente. De groentes worden met alle liefde geteeld en er worden zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen gebruikt. Wat te denken van de heerlijke Twentse wijnen? De wijnen worden speciaal op zorgboerderijen geproduceerd. Bezoek je een paar dagen Twente dan ga je zeker naar huis met een tas vol Twentse lekkernijen. Deja vu in Holten?

Je vindt de mooiste aardbeien bij bedrijf De Manderveens Aardbei

Aardbeien zijn lekker en je zult ze vast wel eens gekocht hebben in de supermarkt. Eenmaal thuisgekomen blijkt dat er helemaal geen smaak aan de aardbeien zit. Dat is jammer, want aardbeien kunnen best duur zijn. Bij het Twentse bedrijf De Manderveens Aardbei zul je dit probleem niet tegenkomen. Vanaf de maand mei tot de maand september kun je hier je eigen aardbeien, bramen en frambozen plukken. Het is een feest voor de grote mensen en de kleintjes, waarbij vooral de kleintjes de vruchten gelijk opeten.

In Nutter Twente vind je 450 smaken ijs

IJs dat gemaakt is van alleen maar natuurlijke ingrediënten vind je bij IJsboerderij Bölte in het plaatsje Nutter. Sinds het jaar 1997 maakt de eigenaar Frans eigen ijs van streekproducten. Deze streekproducten komen van omliggende buren zoals de aardbeienboerderij.

Gewoon Twentse mozzarella uit Denekamp

Ja, het is waar, mozzarella kan ook gewoon uit Nederland komen. Uit Denekamp om precies te zijn. Je zult verwachten dat de kwaliteit een stuk minder is dan de Italiaanse mozzarella, maar niets is minder waar en je zult je erover verbazen hoe smaakvol het is. De Twentse boer Alfons melkt iedere dag twee buffels en van deze buffelmelk maakt vakman Gennaro elke dag verse buffel mozzarella. Hoe heerlijk klinkt dat wel niet?

De blauwe bessen hemel vind je in Vriezenveen

Van midden juni kun je zelf je blauwe bessen plukken bij blauwe bessen kwekerij De Greftenhoeve in Vriezenveen. Maar niet alleen blauwe bessen zijn bij deze kwekerij in aanbod. Je kunt er namelijk ook kruisbessen en rode bessen plukken. En ben je moe geworden van een aantal uren bessen plukken dan kan je lekker uitrusten in de schaduw van het boerenerf. Dit doe je met een heerlijk kopje koffie en natuurlijk huisgemaakte blauw bessenvlaai. Dat klinkt toch als muziek in de oren?


Heerlijke snacks voor jouw hond

Jouw hond is jouw allerbeste maatje en hij of zij verdient alle liefde die je kan geven. Dit uit je natuurlijk op veel manieren. Waar…

Lees Meer

Zo ga je fit de lente in

Nood aan een goeie brok energie na de donkere wintermaanden? Sport je graag op je eigen ritme en op de tijdstippen die jij kiest? Dan…

Lees Meer
iso-9001-training

Alles wat je moet weten over iso 9001 trainingen

Het managen van een bedrijf is in veel gevallen lastig. Hoe meer personeel een bedrijf heeft, hoe ingewikkelder het doorgaans is. Maar ook relatief kleine…

Lees Meer
Over de auteur

Redactie: