Blogxxl.nl Wij bloggen over alles!
16 december 2019 / 0 Comments / Advies

De ideale balans tussen werk en privé? Dit zijn onze tips!

U heeft een drukke baan in Amsterdam, kleine kinderen, een huis om schoon te maken, een sociaal netwerk om mee af te spreken… Dan kan het best lastig zijn om de juiste balans tussen werk en privé te vinden. U wilt immers goed op uw werk presteren, maar ook genoeg tijd voor uw privéleven overhouden. Onze tips helpen u verder!

1.     De juiste vorm van ontspannen

Na een lange dag hard werken, moet u ’s avonds nog koken en de kinderen naar bed brengen. Als dat gebeurd is ploft u eindelijk uitgeput op de bank. De benen gaan omhoog en de afstandsbediening ligt binnen handbereik. Tv kijken lijkt na zo’n drukke dag de ultieme ontspanning. Toch is iets passiefs doen, zoals tv kijken, niet werkelijk ontspannend. U kunt beter iets actiefs gaan doen. Iets wat je hersenen een klein beetje uitdaagt, zoals een nieuw recept uitproberen, muziek maken, of een kruiswoordpuzzel maken.

2.     Ga naar buiten

Wanneer u nou echt geen zin hebt om uitgebreid te gaan koken of te puzzelen, dan is het nog een idee om naar buiten te gaan. De buitenlucht helpt namelijk goed te ontspannen. Combineer het gelijk met wat lichaamsbeweging, door een wandeling te maken of te gaan hardlopen. Zeker als u de hele dag op kantoor zit of veel in de Randstad in de file staat, is het fijn om uw hoofd even te laten uitwaaien en het bloed te laten stromen.

3.     Sociaal netwerk

Uw vrije tijd is kostbaar en die wilt u dus goed benutten. Dus als u met vrienden of familie afspreekt, is het fijn om te beseffen hoe u zich daarbij voelt. Heeft u er zin in om ze weer te zien, geven deze mensen u positieve energie? Of spreekt u met ze af ‘omdat het eigenlijk zo hoort’? Wanneer u zich dit realiseert, kunt u wat vaker bewust kiezen voor de mensen die u energie geven. Deze energie kunt u tenslotte weer gebruiken om met een glimlach aan het werk te gaan!

4.     Regel kinderopvang

Met jonge kinderen kan de combinatie van zorgen en werken wel eens wat te veel worden. Gelukkig zijn hier goede oplossingen voor. Bij uw drukke leven past een flexibele kinderopvang in Amsterdam. Zo weet u zeker dat er goed voor uw kinderen gezorgd wordt en ze lekker kunnen spelen en leren. U hoeft zich zeker niet schuldig te voelen als uw kind naar de opvang gaat. Dit creëert meer rust en ademruimte en bewaakt u die balans tussen werk en privé. Voor de kinderen is het tenslotte ook het fijnst als u goed in uw vel zit!


Uw gegevens beveiligen? Dit is onmisbaar binnen uw ISMS!

Als ondernemer wilt u uw digitale informatie goed beveiligen. Financiële gegevens, bedrijfsgevoelige informatie en persoonsgegevens van klanten bijvoorbeeld. Om te voldoen aan de ISO 27001-…

Lees Meer
Goed verhaal vertellen voor jouw bedrijf

Storytelling voor jouw bedrijf: leer een goed verhaal vertellen!

Al sinds de oertijd vertellen we elkaar verhalen. Met een goed verhaal bereik je meer: je bindt klanten en verkoopt meer. Leer hier hoe dat…

Lees Meer

Met deze tips van een klusexpert kun je je verf langer bewaren!

Het komt niet vaak voor dat je precies de juiste hoeveelheid verf hebt gekocht voor een verfproject. Maar overgebleven verf kun je beter niet weggooien;…

Lees Meer
Over de auteur

Redactie:

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *