Blogxxl.nl Wij bloggen over alles!
12 december 2019 / 0 Comments / Advies

Een sauna in je eigen huis? Let dan hier op!

Een sauna in je eigen huis kan een dagelijks momentje van heerlijke ontspanning zijn. Een saunabezoekje heeft een positieve werking op zowel lichaam als geest. En het mooiste is dat je er de deur niet voor uit hoeft! Wil je ook een sauna in huis laten plaatsen? Dan zijn dit de belangrijkste punten om op te letten.

Locatie

Voordat je een sauna gaat uitzoeken moet je nadenken over waar je de sauna wilt (laten) plaatsen. Wil je ‘m in huis, bijvoorbeeld in de badkamer of op zolder, of juist in de tuin? Iedere plek heeft zijn eigen voordelen. In de tuin heb je misschien meer ruimte dan binnenshuis, waardoor je een grotere sauna kunt kiezen. Als je genoeg ruimte in de badkamer hebt kan dat ook een fijne plek zijn, zodat je na je saunabezoek meteen een verkoelende douche kunt nemen.

De juiste afmetingen

Laat je een sauna op maat bouwen, ga je zelf aan de slag of kies je voor een prefab exemplaar? Het is in ieder geval belangrijk dat de sauna goed aansluit op de ruimte die je tot je beschikking hebt. Als je ter plekke een sauna gaat (of laat) bouwen kan er beter rekening worden gehouden met obstakels, zoals een schuine wand of de draagbalken van je huis. Zorg dat de juiste afmetingen worden opgenomen. Zo haal je het maximale uit de beschikbare ruimte.

Kies de juiste houtsoort

Niet alle houtsoorten zijn geschikt om in een sauna te gebruiken. Sommige houtsoorten, zoals eik en teak, gaan na verloop van tijd een geur afscheiden. Dat is niet echt prettig als je in de sauna zit en probeert te ontspannen. Houtsoorten die wel geschikt zijn, zijn grenenhout en het iets duurdere cederhout. De houtsoorten zijn geurloos en zorgen voor het perfecte saunaklimaat.

Voldoende ventilatie

Bij het plaatsen van de sauna is het belangrijk dat er altijd voldoende ventilatiemogelijkheden zijn. Hierdoor kan er altijd voldoende zuurstof in de sauna doordringen en wordt het niet te benauwd. Ook zorgt het voor een betere verdeling van de warmte in de sauna, wat het bovendien energiezuiniger maakt om te verwarmen.

Kortom

Wil je een sauna in het echt bekijken of eerst eens uitproberen voordat je ‘m bestelt? Ga dan eens langs bij een sauna- en badkamershowroom bij jou in de buurt. Hier werken professionals die weten waar je nog meer op moet letten bij het uitkiezen en plaatsen van een sauna. Zo heb jij straks de ideale sauna in het comfort van je eigen huis!


Het balanceren van werk en privé op een weegschaal

De ideale balans tussen werk en privé? Dit zijn onze tips!

U heeft een drukke baan in Amsterdam, kleine kinderen, een huis om schoon te maken, een sociaal netwerk om mee af te spreken… Dan kan…

Lees Meer

Uw gegevens beveiligen? Dit is onmisbaar binnen uw ISMS!

Als ondernemer wilt u uw digitale informatie goed beveiligen. Financiële gegevens, bedrijfsgevoelige informatie en persoonsgegevens van klanten bijvoorbeeld. Om te voldoen aan de ISO 27001-…

Lees Meer
Verhuizen of verbouwen?

Verhuizen of verbouwen: wat zijn je mogelijkheden?

Gezinsuitbreiding, een kantoor aan huis, ein-delijk die woondroom verwezenlijken… Wat de reden ook is, er moet meer woonruimte komen. Verhuizen is meteen zo’n ingrijpende beslissing…

Lees Meer
Over de auteur

Redactie:

0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.