Blogxxl.nl Wij bloggen over alles!
18 november 2019 / 0 Comments / Zakelijk

Drie manieren om jouw pand beter te beveiligen

Hoe groter een pand en hoe meer mensen er over de vloer komen, hoe lastiger het is om een optimale beveiliging te realiseren. Maar het is zeker niet onmogelijk. Hieronder beschrijven we drie relatief eenvoudige manieren om jouw pand beter te beveiligen.

beveiligings-camera-om-pand-te-beveiligen

#1. Een helder veiligheidsbeleid

Een duidelijk veiligheidsbeleid is in elk pand van essentieel belang. Hoe dit veiligheidsbeleid er precies uit moet zien is sterk afhankelijk van de werkzaamheden die in het pand worden uitgevoerd en welk beveiligingsniveau gewenst is. Denk bijvoorbeeld aan een ‘clean desk’ beleid waarin staat dat alle belangrijke documenten en waardevolle apparatuur op de daarvoor bestemde plekken opgeborgen moeten worden. Een goede manier om ongeautoriseerde personen uit het pand te weren is door te zorgen dat werknemers en andere bevoegden hun identiteitskaarten of toegangspasjes ten allen tijden bij zich hebben als zij in het pand zijn, en deze eventueel op een zichtbare plaats dragen.

#2. Een sleutelbeheersysteem

Is een elektronisch toegangscontrole systeem niet mogelijk in jouw specifieke situatie? Dan is het belangrijk om een standaard procedure te realiseren voor het beheren van sleutels. Zorg dat alle sleutels genummerd zijn en dat er een overzicht heeft van wie welke sleutel(s) in zijn of haar bezit heeft. Selecteer een aantal individuen die verantwoordelijkheid hebben voor het openen en afsluiten van het pand. Stel hiervoor instructies op waarin nauwkeurig staat beschreven welke taken er bij het openen en afsluiten van het pand moeten worden uitgevoerd, zoals het controleren van de toiletten, het aan/uitdoen van de verlichting en het instellen van het alarmsysteem).

#3. Een receptie

Een ontvangstruimte met een receptionist is altijd gewenst. Een receptionist die de identiteit van medewerkers en bezoekers kan controleren functioneert als een extra laagje in de beveiliging. Indien een receptionist niet in jouw pand geaccommodeerd kan worden, kun je er ook voor kiezen om een telefoontoestel in de hal of lobby te plaatsen of de deurbel te verbinden met de kantoortelefoon, welke door een toegewezen persoon beantwoord wordt. Deze persoon kan dan tevens de bezoekers tegemoet lopen of de deur op afstand openen.


voordelen-van-een-zakelijke-printer

De voordelen van een zakelijke printer

Ben je van plan een printer aan te schaffen voor je bedrijf of organisatie? Laat je overtuigen door de voordelen van een zakelijke printer! #1.…

Lees Meer
Waarom een printer onmisbaar is in het digitale tijdperk

Waarom een printer onmisbaar is in het digitale tijdperk

Een printer zóóó 2012? Echt niet! In het digitale tijdperk waarin steeds meer handelingen in een paar klikken gedaan zijn, is een printer onmisbaar.

Lees Meer
Goed verhaal vertellen voor jouw bedrijf

Storytelling voor jouw bedrijf: leer een goed verhaal vertellen!

Al sinds de oertijd vertellen we elkaar verhalen. Met een goed verhaal bereik je meer: je bindt klanten en verkoopt meer. Leer hier hoe dat…

Lees Meer
Over de auteur

Redactie:

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *