Blogxxl.nl Wij bloggen over alles!
11 oktober 2019 / 0 Comments / Lifestyle

Zo heb je je huis in een uurtje schoon

Dat gevoel van een lekker fris huis, heerlijk! Maar eraan beginnen kan soms een behoorlijke opgave zijn. Hoe zorg je in zo min mogelijk tijd voor het beste resultaat? Met deze tips van schoonmaakexperts heb je maar een uurtje nodig voor een schoon huis.

Bijna alles kan tegenwoordig met één druk op een knop, schoonmaken helaas nog niet. Het blijft een klus waar veel mensen tegenop zien. Gelukkig zijn er wel een paar trucjes die je helpen om in korte tijd veel gedaan te krijgen. 3 tips van professionele schoonmaakexperts.

1. Deel je huishoudelijke klussen op

Huishoudelijke taken opdelen voor een schoon huis

Schoonmaken werkt het efficiënts als je het taak voor taak doet. Dus eerst alles opruimen, dan afstoffen en vervolgens een rondje met de stofzuiger. Doe je alles kamer voor kamer, in plaats van taak voor taak, dan wordt het een warboel. Je stofdoek ligt nog in de slaapkamer, de stofzuiger staat al op zolder en je emmertje met sop in de badkamer. Niet handig! Door je schoonmaakwerkzaamheden in klussen op te delen kun je lekker in één keer doortrekken.

2. Werk van boven naar beneden

Schoonmaken van boven naar beneden

Dit geldt zowel voor de schoonmaaktaken, als voor je rondje door het huis. Zorg ervoor dat je op de bovenste verdieping begint en werk naar beneden toe. Ook het schoonmaken zelf werkt op die manier het best. Begin bij de hoogste plekjes met je poetsdoek (het plafond, de muren, het stof op de kast) en werk zo langzaam naar beneden toe. Het is ook het verstandigst om van droog naar nat te werken. Dus eerst afstoffen en dan met een sopje door de kamer.

3. Gebruik een coating

Schoon houden? Gebruik een nano coating

Is schoonmaken echt niet jouw ding? Dan is een nano coating de oplossing. Een innovatieve, waterafstotende beschermlaag waarbij vuil van buitenaf geen kans maakt.  Oppervlakken en materialen die met EasyClean zijn behandeld hoef je veel minder vaak en minder intensief te reinigen. Bovendien is de coating anti stick, slijtvast en bestand tegen chemische invloeden en UV straling. Er zijn verschillende typen nano coating, onder anderen voor textiel, leer en verschillende harde materialen zoals glas.


vrouw-wordt-vermoeid-wakker

Wordt je altijd moe wakker? Gebruik deze tips

We hebben het allemaal wel eens: van die ochtenden waarop we maar niet wakker kunnen worden, terwijl we in theorie voldoende slaap hebben gehad. De…

Lees Meer

Zo ga je fit de lente in

Nood aan een goeie brok energie na de donkere wintermaanden? Sport je graag op je eigen ritme en op de tijdstippen die jij kiest? Dan…

Lees Meer

Een onvergetelijke ervaring voor jouw kind

Wat is er voor een kind nu leuker dan op een veilig voertuig door de omgeving te racen? Skelters worden daardoor door kinderen zeer gewaardeerd.…

Lees Meer
Over de auteur

Redactie:

0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.