Blogxxl.nl Wij bloggen over alles!
18 november 2019 / 0 Comments / Lifestyle

Wordt je altijd moe wakker? Gebruik deze tips

vrouw-wordt-vermoeid-wakker

We hebben het allemaal wel eens: van die ochtenden waarop we maar niet wakker kunnen worden, terwijl we in theorie voldoende slaap hebben gehad. De meeste mensen gieten zich vol met koffie in een poging om dat vermoeide, slome gevoel van zich af te schudden. Maar er zijn ook manieren om te voorkomen dat je moe wakker wordt. Met deze tips zorg je voor een fit begin van de dag!

#1. Niet snoozen

Die geliefde snooze-knop is niet zo behulpzaam als je misschien zou denken. Het laatste (half) uur van je nachtrust doorbrengen in wat onderzoekers ‘gefragmenteerde slaap’ noemen, heeft negatieve consequenties voor je functioneren gedurende de dag. Als je echt je wekker moet zetten, sta dan gewoon meteen op als hij afgaat!

#2. Beperk blootstelling aan blauw licht voor het slapengaan

Het is de laatste jaren voor veel mensen een gewoonte geworden om voor het slapengaan nog even een filmpje te kijken of te internetten op de laptop, tablet of smartphone. Maar die blootstelling aan blauw licht zo laat op de avond is erg slecht voor je nachtrust. Leer jezelf aan om beeldschermen minimaal een uur voordat je naar bed gaat uit te zetten.

#3. Drink ’s avonds geen cafeïne- of alcoholhoudende dranken

Cafeïne is een stimulerend middel, dus het spreekt voor zich dat het niet verstandig is om ’s avonds koffie of andere cafeïne houdende dranken te nuttigen. En hoewel je misschien slaperig wordt van alcohol, zorgt het er in werkelijkheid voor dat je niet zo diep kunt slapen als normaal. Kortom: geen koffie meer na 4 uur ’s middags en liever niet meer dan één wijntje of biertje bij het eten.

#4. Probeer zoveel mogelijk om dezelfde tijd op te staan – ook in het weekend

Door elke dag rond dezelfde tijd op te staan, krijg je een goed circadiaans ritme – dat klinkt misschien wat zweverig, maar het gaat hier gewoon om het ritme van je interne biologische klok. Het helpt ook om elke avond rond dezelfde tijd naar bed te gaan. Wil je echt resultaten zien, dan zul je dit ook in het weekend moeten doen. Dat is overigens niet zo erg als het lijkt, want je zult je een stuk fitter voelen!

#5. Investeer in een comfortabel kussen

Naast een goed matras is een comfortabel kussen van essentieel belang voor een goede nachtrust. Een gezondheidskussen is een aanrader! Dit biedt een uitstekende ondersteuning waardoor je spieren en zenuwbanen optimaal tot rust komen en je dus uitgerust wakker wordt. Het juiste kussen kan tevens helpen bij diverse slaap gerelateerde klachten, zoals snurken.

#6. Was wekelijks je beddengoed

Niets is fijner dan na een warme douche in een schoon bed kruipen. Maak er een gewoonte van om elke week je beddengoed te wassen. Dit voelt niet alleen fijn, het is ook hygiënischer en een stuk gezonder voor je. Bovendien draagt een schoon bed bij aan een goede nachtrust. Slaap lekker!


Zo heb je je huis in een uur brandschoon

Zo heb je je huis in een uurtje schoon

Dat gevoel van een lekker fris huis, heerlijk! Maar eraan beginnen kan soms een behoorlijke opgave zijn. Hoe zorg je in zo min mogelijk tijd…

Lees Meer

Zo ga je fit de lente in

Nood aan een goeie brok energie na de donkere wintermaanden? Sport je graag op je eigen ritme en op de tijdstippen die jij kiest? Dan…

Lees Meer
Over de auteur

Redactie:

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *