Blogxxl.nl Wij bloggen over alles!
4 maart 2020 / 0 Comments / Advies

Met deze tips van een klusexpert kun je je verf langer bewaren!

Het komt niet vaak voor dat je precies de juiste hoeveelheid verf hebt gekocht voor een verfproject. Maar overgebleven verf kun je beter niet weggooien; het kan altijd van pas komen voor touch-ups en andere projecten. Met deze tips van een klusexpert kun je je verf langer bewaren!

#1. Zorg dat het deksel niet beschadigt bij het openen van het verfblik

Verf blijft het beste goed in een luchtdicht verfblik. Alle verfblikken worden luchtdicht verkocht, echter is het makkelijk om de luchtdichtheid te compromitteren wanneer je het deksel eraf haalt. Gebruik daarom geen schroevendraaier maar een speciale verfblik opener die het deksel niet kan beschadigen.

#2. Zorg dat de rand van het verfblik schoon blijft

Het is het beste als de rand van het verfblik volledig vrij van verf blijft, zodat het later weer luchtdicht kan worden afgesloten. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar een goede manier is door een speciale verfblik-tuit te gebruiken. Dit handige hulpmiddel helpt niet alleen om verf uit de groeven te houden, maar ook om de verf zonder knoeien in je verfbak te gieten.

#3. Sluit het verfblik zo goed mogelijk af

Bij het afsluiten van het verfblik is eveneens voorzichtigheid geboden. Gebruik hierbij geen gewone hamer; die kan het deksel namelijk indeuken waardoor het niet meer volledig luchtdicht is. Je kunt wel een rubberen hamer gebruiken.

#4. Bewaar de verf op een geschikte plaats

Een van de belangrijkste tips om verf langer te bewaren is om je verfblikken weg te houden van plaatsen waar het heel warm, heel koud of heel vochtig kan worden. Een koele, droge plaats, zoals je voorraadkast, is het beste.

#5. Hou alles schoon

Zorg dat je verfblikken vrij zijn van verf, stof en vuil, ook als ze volledig luchtdicht zijn opgeborgen. Anders kunnen er, op het moment dat je het deksel opent, gemakkelijk opgedroogde verfschilfers en stof in de verf vallen. Het zou jammer zijn als al je moeite om verf langer te bewaren voor niets zou zijn geweest!

Meer schilderwerk advies?

Wil je meer advies op het gebied van schilderwerk? Ga dan eens langs bij een specialist als Pruis Schilderwerken in Dronten. Zij kunnen je adviseren en je antwoord geven op alle vragen die je hebt.


Zo ga je fit de lente in

Nood aan een goeie brok energie na de donkere wintermaanden? Sport je graag op je eigen ritme en op de tijdstippen die jij kiest? Dan…

Lees Meer
Scrum principes op de werkvloer

Hoe gebruik je de Scrum principes op de werkvloer?

Je hebt er misschien al wel eens van gehoord: Scrum. Maar wat is het precies, hoe werkt het en hoe kun je je team hiermee…

Lees Meer
Jong stel schudt de hand van een makelaar

Dit doet een aankoopmakelaar allemaal voor jou

Wilt u een huis kopen in Deventer en twijfelt u nog of u een aankoopmakelaar gaat inhuren? Dan is het wel fijn om te weten…

Lees Meer
Over de auteur

Redactie:

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *