Blogxxl.nl Wij bloggen over alles!
23 september 2021 / 0 Comments / Zakelijk

Verdubbel de productie met de BCN3D Epsilon series

Efficiëntie speelt in elke sector een belangrijke rol en daar is de wereld van 3D printen geen uitzondering in. Meestal betreft dit marginale verbeteringen, maar wat nou als het mogelijk was om de productie te verdubbelen en zo een enorme sprong te maken op het gebied van efficiëntie?

Twee keer zo snel

Deze vraag zullen ze vast bij BCN3D gesteld hebben toen de ontwikkeling begon voor de Epsilon serie. Deze serie beschikt namelijk over het bijzondere IDEX systeem waarbij er twee printkoppen aanwezig zijn in plaats van één. Dit zorgt ervoor dat er meer functies mogelijk zijn waaronder kopiëren en spiegelen. Hierdoor is het mogelijk dat er twee keer zo snel geprint kan worden en de productie kan worden verdubbeld.

Eigenschappen

De Epsilon serie bestaat uit de W27 en de W50. Beide printers beschikken over een afgesloten printvolume welke kan worden verwarmd tot wel 60 °C en het printbed tot wel 120 °C.

Hierdoor wordt het mogelijk om een breed scala aan materialen te printen en zo een passende oplossing te kunnen bieden voor vele toepassingen.

Het enige verschil tussen de W27 en de W50 zijn de verschillende printvolume afmetingen. De W27 beschikt namelijk over een printvolume van 420 x 300 x 220 mm en de W50 over een printvolume van 420 x 300 x 400 mm.

Smart Cabinet

Als aanvulling op de al uitbereide functies van de Epsilon serie kan er worden gekozen voor de Smart Cabinet. Dit is een makkelijk verplaatsbare kast die tevens ook dienst doet als een materiaal station. Meerdere rollen filament kunnen in deze gereguleerde omgeving geplaatst worden zodat de printer grote printtaken op een gemakkelijke wijze kan voltooien. Mocht er een rol filament op zijn kan er overgeschakeld worden naar de volgende rol.

Daarnaast kan de Smart Cabinet ook nog dienst doen als tijdelijke stroomvoorziening mocht de stroom onverwachts uitvallen. Dit zorgt ervoor dat de printtaak niet wordt onderbroken of zelfs verloren is. Al met al is de Epsilon serie van BCN3D in combinatie met de Smart Cabinet een gouden combinatie voor iedereen die het meeste uit 3D printen wil halen.


Goed verhaal vertellen voor jouw bedrijf

Storytelling voor jouw bedrijf: leer een goed verhaal vertellen!

Al sinds de oertijd vertellen we elkaar verhalen. Met een goed verhaal bereik je meer: je bindt klanten en verkoopt meer. Leer hier hoe dat…

Lees Meer
Het balanceren van werk en privé op een weegschaal

Iets anders dan de Efteling: alternatieve uitjes voor familiedag

Iets anders dan de Efteling: alternatieve uitjes voor familiedag Een dagje weg is altijd leuk. Toch kunnen ook de familiedagen soms enige vorm van verveling…

Lees Meer
beveiligings-camera-om-pand-te-beveiligen

Drie manieren om jouw pand beter te beveiligen

Hoe groter een pand en hoe meer mensen er over de vloer komen, hoe lastiger het is om een optimale beveiliging te realiseren. Maar het…

Lees Meer
Over de auteur

Redactie: