Blogxxl.nl Wij bloggen over alles!
28 november 2019 / 0 Comments / Zakelijk

Branding. Het kan overal!

kartonnen-bekers-bedrukken-met-jouw-logo

Branding is van essentieel belang voor het succes van je onderneming. Mensen kiezen tenslotte voor producten en diensten die ze (her)kennen en vertrouwen. Consistente, pakkende en overtuigende uitingen en positieve interacties creëren naamsbekendheid. En wanneer mensen steeds opnieuw met jouw merknaam geconfronteerd worden, zullen zij als eerst aan jou denken wanneer ze jouw product of dienst nodig hebben. En branding kan overal! Hieronder beschrijven we vijf voorbeelden van branding op manieren waar je misschien nog niet aan gedacht had.

#1. Op de stoep

Het is eigenlijk best apart dat advertenties (billboards, gevelreclame, spandoeken) altijd zo hoog mogelijk worden geplaatst, terwijl zoveel mensen op straat naar hun voeten lopen te staren. De stoep biedt alle ruimte voor branding, dus waarom zou je daar niet gebruik van maken? Met een beetje creativiteit kun je heel opvallende creaties realiseren.

#2. Onderweg

Autobedrukking is een geweldige vorm van branding. Je creëert in feite een bewegend billboard! Maar in plaats van dat het na een week of een maand weer verdwenen is, kan de bedrukking op een voertuig jaren mee. Met een eenmalige investering heb je overal exposure: op de snelweg, op de parkeerplaats, op straat en bij klanten voor de deur.

#3. In de hand

Internal branding is een vorm van branding waarbij de merkbeleving niet alleen is gericht op klanten, maar ook op medewerkers. Deze strategie is onder andere gebaseerd op het concept dat medewerkers de beloftes van een organisatie (beter) in de gewenste klantervaring kunnen omzetten. Hoe pak je internal branding in de praktijk aan? Wel, je kunt bijvoorbeeld kartonnen bekers bedrukken. Alle werknemers zullen die gebruiken voor koffie, thee of water. Wat betekent dat ze dagelijks jouw bekers in hun handen zullen hebben. Vanzelfsprekend kun je dezelfde bedrukte bekers gebruiken voor beurzen en evenementen!

#4. Op het toilet

Marketing uitingen op het toilet krijgen vaak, net als in liften, de volledige aandacht van de bezoeker. Als jij gedurende een paar minuten in een kleine ruimte bent, ga je toch ook om je heen kijken? We zien in openbare toiletten vaak reclame op deuren, maar je kunt natuurlijk ook van de hele ruimte gebruik maken.

#5. In de spiegel

Wist je dat whiteboard markers ook geweldig werken op spiegels en ramen? Het achterlaten van boodschappen op spiegels in kleedkamers, toiletten en (winkel)ramen is een laagdrempelige, goedkope maar zeer effectieve vorm van branding. Mensen kijken vaak naar zichzelf, dus wat voor boodschap je ook achterlaat, hij wordt zeker gezien!


Waarom een printer onmisbaar is in het digitale tijdperk

Waarom een printer onmisbaar is in het digitale tijdperk

Een printer zóóó 2012? Echt niet! In het digitale tijdperk waarin steeds meer handelingen in een paar klikken gedaan zijn, is een printer onmisbaar.

Lees Meer
Het balanceren van werk en privé op een weegschaal

Iets anders dan de Efteling: alternatieve uitjes voor familiedag

Iets anders dan de Efteling: alternatieve uitjes voor familiedag Een dagje weg is altijd leuk. Toch kunnen ook de familiedagen soms enige vorm van verveling…

Lees Meer
man die plaat bewerkt

Plaatbewerking in Overijssel

Plaatbewerking kan worden ingezet voor zowel bedrijven als particulieren. Zo kun jij bijvoorbeeld door middel van plaatbewerking jouw eigen meubels of kunstwerken laten vervaardigen door…

Lees Meer
Over de auteur

Redactie:

0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.