Blogxxl.nl Wij bloggen over alles!
26 maart 2020 / 0 Comments / Advies

Uw gegevens beveiligen? Dit is onmisbaar binnen uw ISMS!

Als ondernemer wilt u uw digitale informatie goed beveiligen. Financiële gegevens, bedrijfsgevoelige informatie en persoonsgegevens van klanten bijvoorbeeld. Om te voldoen aan de ISO 27001- en de ISO 27002-norm werkt u met een Information Security Management System (ISMS). Hoe richt u deze het best in? En wat is onmisbaar binnen uw ISMS?

Information Security Management System

Een Information Security Management System is een managementinstrument om de informatiebeveiliging binnen uw onderneming te waarborgen en te besturen. Een verplichte tool binnen de gestelde normen ISO 27001 en ISO 27002. Deze gelden internationaal voor elk bedrijf, ongeacht de omvang of branche.

ISO 27001 en ISO 27002

ISO 27001 en ISO 27002 gaan hand in hand. Beiden zijn normen omtrent informatiebeveiliging. Regelgeving die internationaal geldt voor elke onderneming. In ISO 27001 staat beschreven hoe u informatiebeveiliging procesmatig kunt inrichten als bedrijf. Dit is tevens de manier om wettelijk aantoonbaar te maken dat u als organisatie voldoet aan de norm. ISO 27002 is een lijst met maatregelen waarmee je de risico’s, die u heeft geïdentificeerd binnen de onderneming, kunt beperken of verkleinen. ISO 27002 is een verdieping binnen de algehele 27001-norm.

De PDCA-cyclus voor uw ISMS

De Plan, Do, Check, Act-cyclus (PDCA-cyclus) is onmisbaar binnen uw ISMS! Door de cyclus te volgen, speelt u voortdurend in op veiligheidsdreigingen. Genomen maatregelen voldoen soms niet meer aan actuele wetgeving, met de PDCA-cyclus corrigeert u waar nodig en blijft uw informatiebeveiliging up to date. Hoe werkt de PDCA-cyclus?

Plan

Breng alle potentiële bedreigingen voor uw informatiebeveiliging in kaart. Welke zijn aanvaardbaar en welke moeten worden verholpen?

Do

Neem de noodzakelijke maatregelen om risico’s binnen uw bedrijf te beperken.

Check

Check de toegepaste correcties en analyseer of de risico’s voldoende zijn ingeperkt.

Act

Neem maatregelen om de kans op nieuwe risico’s te beperken.

Focus keyword

Gegevens beveiligen

Meta

Om te voldoen aan de ISO 27001- en de ISO 27002-norm werkt u met een Information Security Management System (ISMS). Wat is onmisbaar binnen uw ISMS?


Dit zijn de woontrends van nu en zó verwerk je ze in je interieur!

Woontrends veranderen en evolueren en dat doen ze allemaal op een ander tempo: sommige trends zijn jarenlang populair, in plaats van alleen een seizoen. Je…

Lees Meer

Je auto goed verzorgen

Je bent trots op je auto en je bent blij dat je hierdoor makkelijk van A naar B komt. Daarom wil je je auto graag…

Lees Meer
Jong stel schudt de hand van een makelaar

Dit doet een aankoopmakelaar allemaal voor jou

Wilt u een huis kopen in Deventer en twijfelt u nog of u een aankoopmakelaar gaat inhuren? Dan is het wel fijn om te weten…

Lees Meer
Over de auteur

Redactie:

0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.