Blogxxl.nl Wij bloggen over alles!
1 juni 2022 / 0 Comments / Wonen

3 manieren om geluiden te dempen

Heb je ook zo’n slechte akoestiek in jouw huis of werkruimte? Weergalmt elk klein geluidje zodat jij je amper kan concentreren? Dan zijn akoestische panelenmisschien wel de oplossing voor jou. Maar zijn er nog manieren om het geluid zo te dempen dat de akoestiek in de ruimte perfect is. Hier kom je alvast 3 manieren te weten hoe je dit kan bereiken.

Akoestische wandpanelen

Een eerste manier om geluid te dempen is om in de betreffende ruimte akoestische wandpanelen te plaatsen. Deze panelen absorberen het geluid in plaats van het te weerkaatsen. Op die manier nemen ze dus ook de echo of nagalm weg die ontstaat door weerkaatsend geluid op grote oppervlakken zoals muren.

Daarnaast kunnen deze panelen ook nog een esthetische waarde hebben. Je kan ze zo kopen of laten ontwerpen dat ze perfect bij het interieur van de ruimte passen. Je kan zelfs een boodschap of een logo erop verwerken om helemaal conform te zijn aan de huisstijl van jouw bedrijf. Bovendien kan je om het even welke foto op onze panelen laten drukken. Dit kan een foto van een schilderij, maar even goed een familiefoto zijn. Een leuke meerwaarde!

Akoestische oplossingen voor het plafond

Je kan ook kiezen voor akoestische panelen aan jouw plafond. Deze hebben dezelfde functies als de wandpanelen. Ze absorberen geluid, nemen de nagalm weg en kunnen esthetisch worden gemaakt. Alleen heb je bij plafondpanelen nog een aantal extra opties. Zo kan je bijvoorbeeld ook voor plafondeilanden kiezen. Deze akoestische oplossing heeft een nog hogere absorptiegraad dan gewone akoestische plafondpanelen. Op die manier beperk je de echo en nagalm tot een minimum. Een ander verschil met de gewone variant is het feit dat ze wat lager hangen.

Andere akoestische oplossingen

Een derde manier om de akoestiek in de ruimte te verbeteren is om akoestische gordijnen te hangen. Deze gordijnen worden vaak gebruikt wanneer wand- en plafondpanelen niet tot de mogelijkheden behoren. Ze zijn namelijk praktisch voor iedere ruimte en ze absorberen natuurlijk ook geluiden zodat de akoestiek beter wordt. Naast de geluidsabsorberende kwaliteiten kan je deze gordijnen ook gebruiken om ruimtes te verdelen of te verduisteren. Zo kan je de privacy verhogen en ook de ruimte wat gezelliger maken.  


3 tips om jouw huis goed te isoleren

Met de huidige energieprijzen helpt elke vorm van isolatie mee om je stookkosten te verlagen. Bovendien draagt goede isolatie ook mee aan het verduurzamen van…

Lees Meer
Verhuizen of verbouwen?

Verhuizen of verbouwen: wat zijn je mogelijkheden?

Gezinsuitbreiding, een kantoor aan huis, ein-delijk die woondroom verwezenlijken… Wat de reden ook is, er moet meer woonruimte komen. Verhuizen is meteen zo’n ingrijpende beslissing…

Lees Meer
epoxyvloer

Epoxy gietvloer of PU gietvloer?

Gietvloeren zijn populair, dit komt door de moderne uitstraling, maar zeker ook door de unieke eigenschappen. Of een epoxy gietvloer ook de beste keuze is…

Lees Meer
Over de auteur

Redactie: