Huis kopen in Amsterdam? Houd hier rekening mee
Een huis kopen in Amsterdam lijkt voor velen een onmogelijke opgave. Nog afgezien van de hoge huizenprijzen is het gewoon heel lastig om überhaupt een woning te vinden. Maar waar een wil is, is een weg! Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet voor wie vastberaden is om een huis in Amsterdam te kopen.
#1. Schakel een hypotheekadviseur in
Een hypotheekadviseur Amsterdam kan je in de eerste plaats helpen om je maximale hypotheek te berekenen. Zo krijg je een goede indicatie van wat je kunt lenen en hoeveel de woning maximaal mag kosten. Als je dat weet, kun je veel gerichter zoeken. Als je eenmaal een huis in Amsterdam hebt gevonden, kan je hypotheekadviseur je ook helpen om de beste hypotheek te vinden en alles netjes te regelen.
#2. Zorg dat je er meteen bij bent
Als er in Amsterdam een huis te koop wordt gezet, kan die nog geen uur later later alweer van de markt zijn. Wil je een kans maken, dan moet je er echt bovenop zitten en snel schakelen! Je kunt het natuurlijk zonder makelaar proberen, maar soms kom je dan niet eens te weten dat een huis te koop staat! Een Amsterdamse makelaar in de arm nemen is dan ook geen overbodige luxe. De kans dat je een koopwoning in de hoofdstad vindt is dan simpelweg veel groter.
#3. Vergroot je zoekgebied
Veel mensen hebben een bepaald beeld van waar in Amsterdam ze precies willen wonen. Met als gevolg dat ze jarenlang blijven wachten tot er iets in die buurt vrijkomt. Het is daarom zeker aan te raden om je zoekgebied te vergroten. Kijk niet alleen naar Amsterdam zelf, maar ook naar de omliggende plaatsen en gemeentes. Denk bijvoorbeeld aan Zwanenburg, Spaarnwoude, Badhoevedorp, Diemen, Amstelveen, Abcoude of Zaanstad. Je hebt dan niet alleen een grotere kans om iets te vinden, de huizenprijzen liggen waarschijnlijk ook een stuk lager!
#4. Bied een korter financieringsvoorbehoud
Normaal gesproken heb je zo’n zes tot acht weken om je hypotheek rond te krijgen. Maar verkopers willen alles het liefst zo snel mogelijk rond hebben. Want als blijkt dat de hypotheek niet lukt, moeten ze het hele proces weer van voor af aan beginnen. Als jij een korter financieringsvoorbehoud biedt, vindt de verkoper dat ongetwijfeld prettig. Soms zijn ze dan zelfs bereid om akkoord te gaan met een lager bod!
0 Comments