Blogxxl.nl Wij bloggen over alles!
27 augustus 2021 / 0 Comments / Geen categorie

De oorsprong van aluminium

De oorsprong van aluminium
Aluminium is één van de meest gebruikte metaalsoorten wanneer het gaat om kozijnen, maar bijvoorbeeld ook om zaken die zo licht mogelijk moeten zijn terwijl ze wel van metaal zijn gemaakt. Aluminium is een metaalsoort die niet als zodanig wordt gedolven. Het gaat om een materiaal wat gemaakt wordt uit bauxiet. De Bauxiet wordt verhit waarbij je bemerkt dat het in twee delen uiteen valt. Er is een gedeelte red mud. Dit zijn de afvalstoffen die worden afgevoerd. De slurry is het gedeelte wat naderhand aluminium wordt na het verwerken. aluminium poedercoaten is een proces wat we nu verder zullen toelichten.

Aluminium voorbewerken voor het gebruik
Aluminium is een materiaal wat je niet zomaar kan gebruiken. Het materiaal wordt doorgaans eerst voorzien van een poedercoating om het een kleur te geven. Naast de kleur krijgt het aluminium door de coating ook een beschermlaag. Dit is een proces wat in de oven gebeurt. De poederverf wordt elektrostatisch gemaakt en het aluminium wordt geaard. Vervolgens wordt de poederverf op het aluminium gespoten waarna het in de oven één geheel wordt. Je spreekt in dat geval van een gemoffeld geheel.

Een ijzersterk eindresultaat
Aluminium wordt dus volgens een vast proces geproduceerd en afgewerkt. Daardoor ontstaat een product wat in zijn geheel aan de klant kan worden aangeboden om er een eindproduct van te maken. Op die manier hoeft de laatste stap bij de klant, het op kleur spuiten van het aluminium, niet meer genomen te worden. Aluminium is dan ook een materiaal wat krasvast en stootvast is. Dit houdt in dat het zelfs in schuifpuien voor zeer intensief gebruik kan worden geplaatst. De poedercoating die is aangebracht zal er stevig op blijven zitten terwijl het aluminium optimaal wordt beschermd.


Over de auteur

Redactie: