Graszoden zijn al jaren erg populair. Dit komt mede doordat je op een snelle manier een aantrekkelijke tuin kan creëren. Naast dit grote voordeel hebben graszoden en grasmatten nog veel meer voordelen. Wij hebben de redenen om niet zelf gras te zaaien in dit artikel verzameld.

Graszoden zijn natuurlijk iets duurder als het zelf zaaien van gras, echter heb je met graszoden direct een aantrekkelijke en groene grasmat liggen. Waar je met zaaien van gras veel geduld moet hebben. Ook moet je rekening houden met vele aandachtspunten als je zelf gaat zaaien. Wij adviseren om altijd te kiezen voor graszoden. Als je de prijs vergelijkt met andere bodembedekkers als natuursteen, hout of baksteen zijn ze nog relatief goedkoop. En wat is er mooier dan een prachtig groen gazon.

Graszoden en grasmatten plaatje
Voordelen van graszoden

  • Zachte bodembedekker. Ideaal voor kinderen die er heerlijk op kunnen spelen. Bijna direct na het leggen van graszoden kan er op het gras gespeeld worden.
  • Eenvoudig en snel te leggen. Binnen enkele uren heb je een prachtig gazon liggen, ideaal.
  • Met graszoden kunnen allerlei vormen bedekt worden voor een mooi tuinontwerp.
  • Gras heeft een natuurlijke uitstraling waardoor graszoden bij alle tuinstijlen passen.
  • Binnen enkele uren een prachtige groen tuin.
  • Milieuvriendelijk.

Onderhoud van graszoden

Ook graszoden hebben gewoon onderhoud nodig om het hele jaar door er netjes uit te zien. Wij adviseren om tijdens het groeiseizoen te maaien met opvangbak. (2x per week) Ook is het van belang dat er ander onderhoud gedaan wordt. Denk aan het verwijderen van blad tijdens de herfst, bemesten, water geven, beluchten, verticuteren en het inzaaien van gras op kale plekken. Dit onderhoud zorgt ervoor dat je het hele jaar door een prachtige, groene en stralende grasmat hebt liggen.

Graszoden kopen

Het kopen van graszoden kan tegenwoordig gemakkelijk via het internet. Er zijn talloze webshops die graszoden en grasmatten van hoge kwaliteit aanbieden. Daarbij bieden ze ook de nodige service en informatie. Voor al je vragen kan je terecht bij deze aanbieders. Wij adviseren om graszoden via internet te kopen en niet via de plaatselijke hovenier, dit kan je namelijk veel geld besparen.