Nog altijd zijn er veel (online) ondernemers zich niet bewust van de voordelen om te kiezen voor zoekmachine optimalisatie. Met behulp van SEO zal je hoger scoren in de zoekmachines en zal je meer bezoekers op je website krijgen. Met meer bezoekers is de kans groot dat er ook meer opdrachten binnenkomen. Voor iedere ondernemer die nog niet aan SEO doet kan dit een enorme boost geven aan jouw onderneming. Of dit nou een kapsalon, restaurant of camping is. Een goede SEO zal ongetwijfeld zorgen voor meer omzet.

Binnen zoekmachine optimalisatie (SEO) wordt er onderscheid gemaakt tussen off-page en on-page optimalisatie. In dit blog zullen wij het alleen hebben over off-page SEO verbeteren. Wij geven 3 tips die jij kan toepassen om beter gevonden te worden.

 

Wat is het verschil tussen on-page en off-page SEO?

Laten we het simpel houden. De woorden zeggen het al: on-page is technische optimalisatie van de website en off-page is het verdienen van zoveel mogelijk (goede) inkomende links. De verhoudingen als het gaat om impact op de positie liggen ongeveer op 25% on-page en 75% off-page. Off-page optimalisatie is dus bijna 3 keer belangrijker dan on-page, daarom geven wij je hier 3 tips hoe jij dit kunt verbeteren.

 

1. Schrijf gastblogs

Gastbloggen is een relatief simpele manier om inkomende links te verdienen. Het werkt vrij simpel: je schrijft een goed artikel met daarin een linkje en levert deze aan bij een (gast)blog website. Als het artikel voldoet aan de eisen van de beheerder zal deze geplaatst worden en heb je de eerste link naar je website verdient. Ook zal je verkeer naar je website binnenkrijgen via het gastblog, dat is natuurlijk mooi meegenomen. Gastbloggen kost wel veel tijd, maar dat is het zeker waard.

2. Social media

Social media is geweldig te gebruiken voor SEO. Zo kun je op alle social media kanalen een profiel aanmaken met daarin een link naar de website. Naast de inkomende website link kom je ook nog eens in contact met jouw doelgroep. Het actief gebruiken van social media kan je zeker helpen om hoger in Google te komen.

3. Eigen netwerk

Een groot netwerk is niet alleen handig bij het vinden van een baan of nieuwe opdrachten. Het kan ook zorgen voor inkomende links, vraag eens aan een goed contact of ze een linkje op hun website kunnen plaatsen naar jouw website. Als je zelf een link terug plaatst zal de link hoogstwaarschijnlijk geplaatst worden. Ook kun je bijvoorbeeld reageren op blogs van collega’s wat vaak ook een link oplevert.