Iedereen weet wel wat een rubberboot is, maar weet ook iedereen ook wat een RIB boot is. Ik denk persoonlijk niet dat iedereen dat weet en dat ze daar geen idee van hebben. daarom ga ik in deze blog wat meer uitleggen over wat een RIB boot is en hoe je ze het beste kan gebruiken. Hierdoor wordt het makkelijker om ze te besturen en kan je ze beter onder controle houden. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Veel leesplezier !

Hoe gebruik je het beste een RIB boot?

Een RIB boot is een stoere boot die je kan gebruiken voor in het rustige water en in wild water, het verschil met een normale rubberboot is dat de RIB boot een harde onderkant heeft. Het gaat niet heel makkelijk stuk. Het enige hoe ze stuk gaan is als ze een stuk van een rots raken en als er een gat in de boot komt. Maar dat is natuurlijk wat je wilt voorkomen als je een boot koopt. Je moet er ook wel zuinig mee omgaan en hem goed verzorgen. Het is belangrijk dat je hem goed schoonhoudt en kijkt of er nergens kleine krasjes of scheurtjes zitten die er voor kunnen zorgen dat de boot stuk gaat of dat er een gat in komt. Je kan op een RIB boot natuurlijk ook een motortje plaatsen waardoor hij vooruit gaat en dat je hard kan gaan, dat is vooral onder de jeugd van tegenwoordig heel stoer en bekend. Iedereen wil natuurlijk hard gaan en de mooiste en de snelste boot hebben. Je moet natuurlijk wel goed kunnen varen om je boot zo hard te laten gaan. Als er een ongeluk gebeurt of je wordt aangehouden dan is dat natuurlijk niet fijn en daar zit niemand op te wachten

Prijs van een RIB boot

De prijs van een RIB boot verschilt heel erg in wat voor boot je koopt. Als je een grote boot koopt met een grote en snelle motor dan kost hij natuurlijk meer. De normale prijs van een RIB boot is ongeveer tussen de EUR 5000,- en de EUR 10000,- dat is dan wel een luxe boot. Je kan ook gaan voor een wat minder luxe boot en dan ben je ongeveer tussen de 500,- en de 1000,- kwijt. Voor de mensen die wat minder goed met zulke dure spullen kunnen omgaan is het slim om een niet zo duur bootje te kopen. Dan is het ook wat minder erg als je er schade mee maakt of hij per ongeluk stuk gaat.