Je bent lang ziek geweest en door de omstandigheden ben je niet meer instaat om je werk uit te voeren. Dat betekent dat je moet gaan zoeken naar een nieuwe baan en dat kan soms erg lastig zijn.  Bij re-integratiebureaus wordt er geholpen om re-integratie 2e spoor mogelijk te maken. Zo kun je toch weer aan het werk bij een nieuwe werkgever. Het is niet altijd makkelijk om weer een nieuwe baan te vinden, toch wordt er bij re-integratie 2e spoor begeleiding gegeven om uiteindelijk toch aan een goed passende baan te komen.

Actief meewerken bij re-integratie 2e spoor

Om re-integratie 2e spoor mogelijk te maken is het van belang dat je een actieve houding aanneemt. Er wordt onder begeleiding onderzocht waar je capaciteiten liggen en wat voor soort banen daarvoor geschikt zijn. Bij re-integratie 2e spoor is het niet zo dat het bureau al het werk uit handen neemt. Het   gaat er juist om dat je zelf actief gaat zoeken naar openstaande vacatures en hier op gaat solliciteren. Hierbij moet je natuurlijk wel goed letten op het soort werk dat je mag doen. Re-integratie 2e spoor is kort samengevat: hulp en begeleiding bij het vinden van een geschikte nieuwe baan.

Waarom re-integratie 2e spoor?

Nadat je een langere periode ziek bent geweest is het fijn om gewoon weer aan het werk te kunnen. Helaas kan het soms zijn dat het werk dat je deed niet meer geschikt is om uit te voeren. Om een WAO-uitkering te voorkomen is het de bedoeling dat je snel een baan vindt die past bij je capaciteiten. Re-integratie 2e spoor is er voor mensen die graag weer aan het werk willen, maar dit bij hun voormalige werkgever niet meer kunnen doen. Het vinden van een baan kan erg moeilijk zijn en dan vooral als er veel werkzaamheden zijn die jij niet mag uitvoeren na je ziekte.

Iets voor jou?

Als je lang ziek bent geweest en een hele tijd net hebt kunnen werken, wil je misschien weer aan het werk. Het liefst zou je dan weer bij je oude werkgever aan de slag willen, maar soms gaat dat niet doordat je bepaalde werkzaamheden niet mag verrichten. Het is lastiger om aan een nieuwe baan te komen als je veel werk niet kan en mag doen. Bij re-integratiebureaus wordt je begeleid bij het zoeken naar een nieuwe (passende) baan. Deze hulp biedt natuurlijk veel ondersteuning, maar bij re-integratie 2e spoor wordt wel van je verwacht dat je een actieve houding aan neemt. Wil je graag weer aan het werk, maar kun je geen baan vinden en heb je een actieve houding? Dan is re-integratie 2e spoor iets voor jou.