Met Douglas hout haal je zelfs nog meer in huis dan alleen kwaliteit. Door Douglas hout te gebruiken werk je mee aan een beter milieu. Dit omdat deze houtsoort een van de meest duurzame houtsoorten in Europa is. Deze houtsoort wordt dus redelijk dicht bij huis gekapt, hoeft niet de halve wereld over en heeft het keurmerk duurzaam gekregen. Het keurmerk PEFC staat voor duurzaam bosbeheer, dit geeft aan dat Douglas hout niet zomaar in het wilde weg gekapt wordt. Er wordt goed over nagedacht om ontbossing te voorkomen.

Bouwpakketten van Douglas hout

In bovenstaande webshop kun je diverse bouwpakketten vinden waarin gebruik gemaakt wordt van Douglas hout. Je kunt kiezen voor behandeld (geïmpregneerd) of onbehandeld hout. Behandeld hout zal wat groenig zijn en onbehandeld hout zal meer blauw-grijs verkleuren als je het onbehandeld laat. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om het Douglas hout zelf te behandelen met olie of beits. Een van de fijne dingen van de bouwpakketten is dat er gebruik gemaakt wordt van vers hout. Dit hout is nog gemakkelijk te verwerken. Wanneer het hout wat ouder wordt, zal het meer drogen en steeds harder worden. Douglas hout is officieel geen hardhout, maar kan zich na droging daar zeker wel aan meten.

Een eigen ontwerp van Douglas hout

Wanneer je naar eigen ontwerp een schutting, tuinhuisje of zandbak wilt maken, kun je ook prima losse planken en palen bestellen. En weet je wat zo mooi is? Je kunt exacte afmetingen doorgeven. Zo worden de planken en palen direct op de juiste maat geleverd. In de webshop vind je ook allerlei accessoires die het verwerken van het Douglas hout makkelijker maken. Zo hoef je niet nog een keer apart naar de bouwmarkt, maar kun je gelijk beginnen zodra de spullen zijn geleverd.

Poorten, deuren en hekken van Douglas hout

Deze houtsoort is uitermate geschikt voor het maken van deuren, poorten en hekken. Dit komt vanwege de hardheid. De planken zullen zo goed als niet kromtrekken, waardoor je deur of je poort altijd goed afgesloten en weer geopend kan worden. Ook deurbeslag en al het bevestigingsmateriaal voor de deuren en poorten vind je gewoon op de site. Heb je een afwijkende deur- of poortmaat? Neem even contact op. De deuren, poorten en hekken kunnen speciaal voor jou op maat gemaakt worden. De levertijd is dan natuurlijk wel wat anders, maar in goed overleg valt er veel af te spreken.