Denk jij bij barbecueën ook aan hamburgers en saté met een flinke klodder saus? Het kan anders. Op een keramische bbq kun je namelijk de meest heerlijke gerechten bereiden. Als je je fantasie maar de vrije loop laat. Alles is mogelijk met de keramische bbq. Je moet het alleen even bedenken. Of je koopt natuurlijk een goed kookboek dat speciaal geschreven is voor de keramische bbq. Daarin staan de heerlijkste gerechten die je gemakkelijk zelf kunt bereiden. En daarmee zal je je vrienden en familie versteld doen staan!

Vis, gamba’s en schaaldieren op de keramische bbq

Een keramische bbq is uitermate geschikt voor het grillen van vis en schaaldieren. Je kunt er zelfs op stoven. Pak je zalm met een schijfje citroen goed in in aluminiumfolie. Leg het pakketje op de keramische bbq en je weet niet wat je proeft als je het pakketje opent. Door de rook van de barbecue zal het heel anders smaken dan wanneer je het, zoals gebruikelijk, in de oven klaar maakt. Ook schaaldieren zijn prima te bereiden op de barbecue. Je kunt ze in een speciale gietijzeren pan doen en dan laten pruttelen tot ze open gaan staan. Garnalen en gamba’s zijn ook altijd een hit. Maak eens gamba-saté. Gewoon wat grote garnalen op een satéprikker doen en dan heerlijk roosteren boven de kolen.

Groenten op de keramische bbq

Je denkt bij barbecueën misschien niet direct aan groenten, maar ook die kun je prima bereiden op de keramische bbq. Wat denk je van maiskolven? Even voorkoken en dan grillen op de barbecue. Ook gepofte aardappels met wat zure room zijn altijd een succes als ze van deze barbecue komen. En wat denk je van gevulde paprika? Door de hitte van de kolen wordt ook de vulling goed gaar en dus heerlijk! Ook grote champignons of andere paddenstoelen kunnen prima geserveerd worden vanaf de barbecue. Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos.

Een keramische bbq bestellen

Het is heel gemakkelijk om een keramische bbq te bestellen. Het enige dat echt lastig is, is de keuze maken. Welke barbecue wil je. Welke barbecue staat het best in jouw tuin. Van welke barbecue ga je het meeste plezier hebben. Er zijn zoveel verschillende merken te krijgen, dat je je echt even goed moet inlezen voor je je bestelling plaatst. Het fijne aan online bestellen is dat je zelf niet hoeft te lopen tillen, keramische barbecues zijn namelijk loodzwaar!