De winterperiode staat weer voor de deur! Niet alleen nemen de temperaturen af, ook worden de dagen korter. Reden genoeg om je woning winterklaar te maken. Een van de aspecten waar je op kunt letten in dit geval, is de staat van de isolatie van je woning. Denk hierbij niet alleen aan het glas wat je gebruikt, of de isolatie tussen de muren. Warmte stijgt immers op, waardoor een groot deel van de warmte je woning via het dak zal verlaten. Om een hoge energierekening aan het eind van het jaar te voorkomen, kan het verstandig zijn om je dakisolatie te verbeteren. Je hebt in dit geval verschillende mogelijkheden!

 

Tip: laat een lekdetectie rond je woning uitvoeren! Met een lekdetectie kan heel nauwkeurig in beeld gebracht worden, waar de warmte je woning verlaat. Zo kun je doelgericht voor verbeteringen van je isolatie zorgen.

 

Extra isolatiemateriaal onder je dak

Een van de mogelijkheden die je hebt om je dakisolatie te verbeteren, is extra dakisolatie laten aanbrengen door een timmerman of dakdekker. Zo kun je voor speciale platen kiezen, die de warmte terugkaatsen naar je zolderruimte, waardoor er meer warmte in huis blijft. Ook kun je voor glaswol kiezen om de isolatie onder je dakbedekking van een verbetering te voorzien. Door de verhoging van de isolatiewaarde van je woning, heb je deze investering al snel weer terugverdiend.

 

Nieuwe dakbedekking op je dak

Naast de mogelijkheid om een extra laag isolatiemateriaal aan te brengen, kun je ook voor het vervangen van je dakbedekking kiezen. Vaak is de huidige dakbedekking behoorlijk verouderd, waardoor veel warmte je woning via de dakbedekking uit je woning kan stromen. Een goed type dakbedekking voor een verbetering van je dakisolatie is een groene dakbedekking. Hierbij wordt het dak van je woning voorzien van een groot aantal grassen en mossen, die de warmte in de wintermaanden vasthouden.