Iemand die groots denkt, kan ook grootse doelen realiseren. Door jezelf te focussen op de taken waarmee je het grootste effect kunt behalen zal je in staat zijn om een groot verschil in je huidige situatie te creëren. Dit principe is op allerlei soorten activiteiten van toepassing. Op zakelijk gebied wordt vaak gesproken over het 80/20 principe. Dit is het idee dat je met 20% van de taken die je uitvoert 80% van je resultaten behaald. Als je jezelf kunt focussen op deze paar taken dan kan je dus het grootste resultaat bereiken. Dit wetende, vroegen we aan de loodgieter Leidschendam op welke manieren je grote besparingen kan realiseren.

Effectiever een huis verwarmen

Een zeer groot gedeelte van de gebruikte energie in een gemiddeld Nederlands huishouden wordt verbruikt aan het verwarmen van het huis. Wanneer de focus wordt gelegd op een meer effectieve manier om een huis te verwarmen kan je dan ook een grote besparing realiseren. Een CV ketel die vele malen zuiniger is, vloerverwarming of een zonneboiler zijn enkele maatregelen die een grote besparing tot gevolg kunnen hebben. De loodgieter Leidschendam kan helpen om deze toepassingen voor je te implementeren.

Zuinige huishoudelijke apparaten

Huishoudelijke apparaten verbruiken vaak zowel water als elektriciteit. Je moet dan denken aan een wasmachine of vaatwasser. Als je voor deze apparaten kiest voor de meest zuinige modellen dan kan je behoorlijk wat besparen. De zuinige huishoudelijke apparaten zijn te herkennen aan het energielabel A dat internationaal wordt aangehouden. Het label geeft aan dat het apparaat zowel minder elektriciteit als water verbruikt. Een dubbele besparing dus die zeker lekker zal aantellen als je doel is om zoveel mogelijk te besparen.

Douchekoppen die water besparen

Een grote besparing op water kan je volgens de loodgieter Leidschendam realiseren met waterbesparende douchekoppen. Het nemen van een douche is namelijk een activiteit waar de grootste hoeveelheid water bij verbruikt wordt. Door jezelf dus op deze activiteit te focussen kan je een grote besparing realiseren. Als je nog geen waterbesparende douchekop in je douche hebt dan is dit een goede mogelijkheid. De speciale douchekoppen verbruiken namelijk veel minder water tijdens het nemen van een douche.

De grote besparingen die je met de tips van de loodgieter kunt realiseren zullen een groot verschil maken in de elektriciteits-, water- en gasrekening.   Wat betreft duurzaamheid en milieuvriendelijkheid maak je ook een groot verschil.