Door de jaren heen zijn er verschillende soorten producten op de markt gekomen om Glucosamine binnen te krijgen. De meest bekende zijn in de vorm van capsules of pillen. De capsules hebben het voordeel dat ze makkelijk uit elkaar gehaald kunnen worden. Hierdoor kan de inhoud van de capsule een stuk eenvoudiger opgelost worden in een drank zoals bijvoorbeeld water of een vruchtensap. Daarnaast zou de inhoud van de capsule opgelost kunnen worden in yoghurt bij het ontbijt. Het rechtstreeks innemen van de capsule is natuurlijk ook een optie. Capsules hebben altijd het voordeel ten opzichte van tabletten dat het sneller wordt opgenomen. Glucosamine wordt vaak geleverd in een dosering van 750 mg, dit is de helft van de dagelijks voorgeschreven dosering. Het innemen van 2 capsules op dagelijkse basis is dan ook wat er voorgeschreven wordt.

De 2 vormen die het meest bekend zijn waarin Glucosamine voorkomt zijn Glucosaminesulfaat en Glucosaminehydrochloride. Hierin is de meest efficiënte vorm Glucosaminesulfaat gebleken. Positieve resultaten van het innemen van de Glucosamine worden gemerkt door 2 op de 3 personen. Wanneer resultaat voor het eerst wordt gemerkt is heel wisselend. Het komt voor dat het weken of maanden kan duren. Glucosamine wordt al vele jaren gebruikt en sindsdien zijn er geen klachten bekend van neveneffecten van de capsules of tabletten.

Wat is Glucosamine?

Het is een stof die door het eigen lichaam wordt aangemaakt, op latere leeftijd bestaat de kans dat de hoeveelheid van deze stof die wordt aangemaakt door het lichaam afneemt. Dit kan artrose tot gevolg hebben. Om de klachten van artrose tegen te gaan zou het innemen van extra Glucosamine kunnen helpen. Het wordt gewonnen uit de schaal van schaaldieren. Dit wordt het meest gedaan uit de schalen van garnalen en krabben. Glucosamine kan gecombineerd worden met andere voedingssupplementen, een voorbeeld hiervan is MSM.

Een voedingssupplement of?

In Nederland en verschillende andere Europese landen wordt Glucosamine als een voedingssupplement aangemerkt. In andere landen wordt het gezien als een geneesmiddel. Voor voedingssupplementen zijn er strengen regels. De eisen waaraan voldaan moet worden zijn de GMP- en HACCP-eisen. Hierdoor voldoen de supplementen wel aan de belangrijke Europese eisen en zijn de producten op gebied van kwaliteit en veiligheid helemaal in orde.

Wanneer u op dit moment medicijnen gebruikt en overweegt om Glucamine te gaan gebruiken is het verstandig om uw huisarts in te lichten. Hij of zij kan u adviseren over het gebruik van Glucosamine in combinatie met uw huidige medicijnen.