Sommige gelegenheden vragen om een feestje. Denk dan aan een jubileum, een huwelijksfeest, een pensionering, een diploma uitreiking, een communie, noem het maar op. En je wilt dan natuurlijk zelf ook genieten van de feestelijkheden. Zonder dat je zelf de hele dag in de keuken staat of rondloopt met drankjes en hapjes. Denk er dan eens over na om een feestlocatie te huren. Want hoe leuk het ook kan zijn om zelf alles te regelen, het kan ook stress opleveren. En het huren van een feestlocatie kan je flink wat zorgen uit handen nemen.

Is een feestlocatie niet wat overdreven?

Natuurlijk is een feestlocatie niet overdreven. Kom op zeg. Wat is er overdreven aan het zelf ook willen genieten van het feest dat je geeft? De mensen op de feestlocatie nemen je veel zorgen en gedoe uit handen. En jij blijft de baas. Jij verstuurt de uitnodigingen, jij bepaalt wie er komt. Je kunt zelf de tafelschikking maken. Zo weet je zeker dat oom Jan niet naast neef Klaas komt te zitten, want dat levert alleen maar ellende op. Maar de verdere organisatie, aankleding, hapjes, drankjes en muziek kun je met een gerust hart overlaten aan de feestlocatie. Zij gaan op afgesproken tijden rond met hapjes en drankjes. Jij bepaalt hoeveel hapjes en drankjes dat zullen zijn. Dat laat je natuurlijk van te voren vastleggen in de offerte.

Een feestlocatie moet bij je passen

Geef je een feest voor de communie van je zoon of dochter? Dan kun je er van uit gaan dat er veel kinderen zullen komen. Het is dan natuurlijk niet slim om een high-class feestlocatie te huren waar iedereen wordt geacht strak in het pak te verschijnen en te blijven. Je kiest dan natuurlijk voor een locatie waar al de kinderen lekker kunnen spelen. Maar bestaat je bedrijf 25 jaar? Dan is het misschien wel iets om een iets formelere locatie te kiezen. Je kunt dan je klanten, zakenpartners, concurrentie en samenwerkingspartners goed en chique ontvangen. Je kunt altijd overleggen met het personeel van de feestlocatie over de eisen die jij stelt. Wanneer je een speech wilt houden is het bijvoorbeeld wel belangrijk dat er een goede microfoon en geluidsinstallatie beschikbaar is. Wil je een slide-show over de geschiedenis van je bedrijf op de achtergrond laten draaien? In overleg met je feestlocatie is echt heel veel mogelijk. Soms nog meer dan je van te voren bedacht hebt.