De beveiliging van je huis is belangrijk. Sloten op deuren en ramen zijn essentieel om ervoor te zorgen dat mensen niet zomaar bij je woning naar binnen kunnen lopen. Om inbrekers buiten de deur te houden zijn bovendien goede kwaliteit sloten nodig. De meeste standaard sloten vertragen een inbreker nog geen minuut om de woning binnen te komen. Het beste kan je daarom kiezen voor sloten met een SKG keurmerk van drie sterren. Om deze modellen open te krijgen zullen zelfs de beste inbrekers lange tijd nodig hebben. Bij BlogXXL pakken we echter graag dingen groots aan. Simpelweg de beste sloten op deuren en ramen zijn wat ons betreft niet genoeg om een woning te beveiligen. De slotenmaker uit Purmerend heeft wel wat tips om de beveiliging van je huis groots aan te pakken.

Alarmsysteem aan de beveiliging toevoegen

Ons huis, dat natuurlijk groots ingericht is, zal een gewild doelwit zijn van inbrekers. Om deze reden is het dan ook noodzakelijk dat we extra maatregelen treffen om de beveiliging groots aan te pakken. Een extra maatregel die je bijvoorbeeld kunt nemen is het installeren van een alarmsysteem. Deze systemen zijn tegenwoordig al lang niet meer zo duur dan ze vroeger waren. Bovendien zijn er draadloze systemen verkrijgbaar die je ook makkelijk zelf kunt installeren. Een alarmsysteem zal de beveiliging van je woning een stuk beter maken. Dit is zeker het geval wanneer je het alarmsysteem ook laat doorschakelen met een meldkamer die de politie inschakelt als er iets aan de hand is. Andere opties zijn om de meldingen van het alarmsysteem naar je telefoon te laten sturen of een luide sirene af te laten gaan als iemand de woning betreedt.

Alles in de gaten houden met camerabewaking

Een beveiligingsmaatregel waar nog niet veel particuliere huizen van gebruikmaken is camerabewaking. De verwachting van de slotenmaker uit Purmerend is echter wel dat dit in de toekomst zal gaan veranderen. De bewakingscamera’s worden namelijk, net zoals alarmsystemen, steeds goedkoper om aan te schaffen. Wanneer je camerabewaking aan de beveiliging van je huis toevoegt dan kan je 24/7 alles in en rondom je huis in de gaten houden. Je kunt binnenshuis een scherm hebben staan waarop je de beelden kunt zien of deze naar je telefoon laten zenden zodat je overal de situatie rondom je huis kan monitoren. Je kunt met camerabeveiliging bijvoorbeeld zien wie er voor de deur staat voordat je deze opendoet. Dit verkleint de kans om slachtoffer te worden van een huisinvasie.